laupäev, 10. september 2011

Viimane XUnistus. Valgehobusemäe

Enne starti

Saaremaa öise "puhkuseetapiga" kergelt kõrini saanud Xdreamist oli teha veel viimane etapp Valgehobusemäel. Kogu 2011 hooaeg polnud meie tiimile just parim, sest senini õnnestus iga etapp korjata ka trahviminuteid, mis ikka tundusid ebaõiglaselt suured ja tulemuseks oli moraalne allakäik. Lisaks arvas kapten Kala, et ka füüsiline lagunemisprotsess on oma jälgi jätmas ja oleks aeg sarjale joon alla tõmmata.
Kuid Valgehobusemäele läksime positiivses meeleolus üritades vähemalt viimasel etapil anda endast minimaalselt parim. Seekord olid korraldajad uuendusena kasutusel võtnud viitstardi, mis minu arust toimis küll veidi vales järjekorras: kehvemad ees ja paremad taga.
Kuid sain ka korraldajatest aru, sest muidu võiks viimaste kehvemate ootamine venida liig pikalt õhtusse. Stardijärjekorda oodates ja startivaid tiime vaadates jäi mulje, et esimesse punkti minekul on olemas palju valikuid, kuid tegelikkuses ju polnud. Võtsime suuna lõunasse ja leidsime porise raja, mis meid punkti suunas viis. Juba jäid seal ette ka esimsed tiimid, kes vist enne õige tee leidmist olid mingi soojenduringi teinud. Ratas ja rattaralli sujusid, ajaliselt olime neil etappidel oma keskmistel kohtadel või veidike paremadki (kohad 19 ja 23), sest alguses me ikka jõuame ka füüsiliselt liikuda, kuid alati on peale esimest tundi tempo alla käinud.
Järgnes kanuuralli, esimest korda kanuuga tulipit sõita. Ka seal ei olnud mingeid üllatusi, ainult pöördepunktis tundus asi veidi segane ja ei saanud kohe aru, kas tuleb tagasi minna või veel edasi, sest algne liikumissuund oli justkui paremalt vasakule, kuid pöördepunktis vastupidi. Kerge kõhkluse järel oli asi selge, pöörasime paadinina ümber ja alustasime tagasiteed
Kanuusse minek!
Kuid lähenev naistetiim ajas Marguse pea segamine, mis väljendus ka reaktsioonina tema alakehas ja tulemuseks keerasime kanuu kummuli. Vesi külm polnud, samuti mitte sügav. Kuid paati polnudki nii lihtne veest välja sikutada ilma paati jääva veeta. Sebimiseks kulus 3 minutit. Ajaliselt oli etapiaeg meil 46., mis on suht keskmine, kuigi minu arust jääme oma liikumiskiiruselt kanuus teistele veidikene alla. Kuidas kiiremini liikuda- ei teagi, sest ees istudes ja täiega sõudes on raske öelda, mida me valesti teeme. Kanuujuhtimine on meil enam vähem selge ning üsna harva, kui paat ei hoia soovitut trajektoori. Oleme me tõesti liialt rasked võrreldes teistega?

Kanuuetapilt järgnes lühike ratas ja siis valikorienteerumine joostes. Siin sai tehtud ca 5 min viga ja ka valitud punktid polnud parimad. Eks maastik oli ka paras võsa ning nõudis head orienteerumisoskust. Kuid tõenäoliselt oleks pidanud alustama punktist 51 ja kui oli näha, et soo on joostav, siis võtta ka punkt 55. Meie tegime 52, 54, 56, 50, 57, 51 ning vea tegime punktiga 56. Kogu etapil olime 61 kohal ja parimatele kaotust ca 18 minutit.
Saatuslikud naised, kelle pärast kanuu uppi läks
Järgmisena oli ratta valik O ja valisime punktid 61, 59, 60.  Esimese punkti 61 saime kätte, kuid siis tundus edasiminek piki rada olema raskendatud, juba mõtlesime, et võtaks hoopis 62 punkti, kuid tänu kaasvõistlejatele oli selge, et rada on küll kehv, aga siht on sõidetav, kaotasime otsustamisele 4 minutit. Järgmine viga tuli punkti 60 suundudes, kus algul valisime suuna vale rada pidi läände. Kulus jälle 4 minutit, et veenduda vales suunas ning leida õige tee. Etapiaeg oli paremuselt 77. ja kaotust parimatele ca 11 minutit. Kui arvestada, et 8 min oli vigasid, siis ülejäänud 3 oli puhas füüsiline kaotus.
Joonorienteerumine oli veatu, kuid aeglane. Etapiaeg 33., mis ongi tegelikult meie keskmine koht.
Loomade tundmises olime suht head eksperdid, aeg 9.. Eksisime vaid ühe elajaga, kuid ega see puusaagimine palju aega võtnud ning oleks võinud veelgi kiiremini toimetada.
Viimasel rattaetepil olime 27. kohal, kuid kaotasime parimatele 10 minutit. Siin on paar minutit teevaliku kaotust, kuid ülejäänu on juba füüsiline nõrkus: kahjuks ei liigu me nii kiiresti kui tahaks ja sellest ka pea 30% allajäämine parimatele.
Petanque heites olin mina kindel käsi, kuid teised said kahjuks 0 ja trahviringist me ei pääsenud. Lõpuaeg andis meile 37. koha, seega keskmine tulemus hooaja lõpetuseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar